Рекордно нисък процент нови заразени с коронавирус у нас за последното денонощие

DenNews.bg
29.05.2020
размер на текста:

Само 8 нови случая на коронавирус са потвърдени у нас за последното денонощие, като са направени 1725 PCR теста. С това потвърдените случаи на коронавирус у нас са общо 2485. Това стана ясно от думите на националния здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Данните показват, че това е най-ниското ниво на заразени като процентно съотношение - като абсолютна стойност в началото на тази седмица имаше 6 случая. Но като процент сега говорим за 0,46 на сто (8:1725).
5 от случаите са в София-единият е в МВР болница. 2 случая има в Пазарджик и 1 във Видин. Няма нови заразени при медицинския персонал, няма нови разболели се деца.
Още 51 души са оздравели през последното денонощие и вече те са 1015.
Има двама починали. И двамата са на 91-годишна възраст, и двамата от дома за стари хора в Кула.
Д-р Кунчев заяви, че ще бъде премахната 14-дневната карантина на идващите от ЕС и Сърбия в България, но за 8-те страни в ЕС с най-голяма заболеваемост тя ще остане. Това са Великобритания, Ирландия, Швеция, Белгия, Малта, Испания и Италия.
Д-р Кунчев подчерта, че е важно да се носи маска в затворени пространства. "Носенето на маска има смисъл, когато тя наистина се носи", подчерта той и добави, че носенето на маска на врата не носи никакъв смисъл.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети