10 нови случая на коронавирус у нас, второ денонощие няма починали

DenNews.bg
26.05.2020
размер на текста:

Десет са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Четирима са в болница, а две от положителните проби са на деца. За последните 24 часа обаче са направени само 295 теста - заради почивния ден вчера. Това обяви главният здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб д-р Ангел Кунчев.
С последните случаи общият брой на заразените у нас е 2443.
Четири от новите случаи са в София, 3 са в Сливен.
За вчера, 25 май, няма нов заразен медик - случаите остават 257.
Оздравелите общо са 880, 18 през последното денонощие, като така тенденцията за повече оздравели от новозаразени вече е без прекъсване в продължение на седмица.
За втори пореден ден няма и нови починали. До момента в статистиката у нас са записани 130 смъртни случая, като повечето от тях са пациенти с тежки съпътстващи заболявания.
Д-р Кунчев подчерта, че ситуацията изглежда оптимистична, но не следва да се отпускаме - той даде пример с Германия, където две по-големи събирания са довели до огнища - при това по-скоро фамилни събирания.

Що се отнася до хидроксихлорокина и решението на СЗО засега да не го препоръчва за лечение, д-р Кунчев заяви - не значи, че трябва да се спре използването, но само под лекарски контрол и в болница. Необходимо е укрепване на системата за обществено здравеопазване, особено РЗИ и общинските здравни заведения, настоя д-р Кунчев.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети