Инкасаторите на ВиК-Дупница тръгнаха по адресите, възможно е да има повишение на сметките заради липсата на редовно отчитане

DenNews.bg
20.05.2020
размер на текста:

Инкасаторите на ВиК-Дупница вече обикалят домовете, а към момента, за около седмица на терен, не са отчетени проблеми с достъпа или с отношение от страна на потребителите. Припомняме, че в срока на извънредното положение, наложено заради коронавируса, отчитането на водата ставаше по телефона или чрез имейл, като абонатите сами посочваха данните на водомерите. В случаите, в които абонатите не са могли да отчетат сами водомерите си или не е осъществен контакт с тях, им е записано количество вода на база средния месечния разход от последните два редовни отчета.

„Извънредното положение съвпадна с периода за пускане в работа на зазимените шахти и чешми, предимно по селата, т.е. по независещи от нас причини се забавихме с отчитането на тези водомери, така че е възможно за тези абонати да се получат завишавани сметките от незасечените данни. Възможно е и за абонатите, които не засякоха водомерите си, а им беше начислено количество на база последните редовни отчети, да има завишаване на сметките, предвид това, че всички бяха по домовете си и разходът на вода е бил по-голям. Но не всеки може да отчете водомера си, а и не е длъжен да може. Т.е. ще имаме изравняване, но не очаквам да има шокови ситуации. Инкасаторите ни не са спирали да работят по време на извънредното положение, бяха на телефоните“, обясни управителят на ВиК-Дупница инж. Илия Илиев.
Всички инкасатори на ВиК носят маски, ръкавици при посещенията си по адреси. Разполагат и използват дезинфектанти.
За ваше спокойствие може да им предоставите медицински калцуни, както и да спазвате дистанция при посещението им в дома ви.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети