Втори ден на повече оздравели, отколкото заразени с коронавирус у нас

DenNews.bg
20.05.2020
размер на текста:

Втори ден на повече оздравели, отколкото заразени с коронавирус в България, отчете секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. 

33 са новите потвърдени случаи, като те са открити при 1432 PCR теста. С това общо потвърдените случаи на COVID-19 в България стават 2292 - установени с 68 244 PCR теста.
От установените през последното денонощие пациенти 21 са в болници. Новите случаи са разпределени в 8 области. 12 от новите случаи са в София, но само 2 са в болница. В Плевен има 4 нови случая.
Има нов случай при децата - 13 - годишно дете в София. Така общо болните деца у нас са 134.
Заразените с COVID-19 медици вече са 244 - с два нови случая от Враца и Плевен.
285 са общо хоспитализирани с коронавирус, 33 пациенти са в интензивни отделения.
Излекуваните са 684, вчера са били изписани 38 души след отрицателен резултат на PCR тест - София, Бургас, Ямбол, Сливен и Хасково.
Четирима души с установена коронавирусна инфекция са починали през изминалото денонощие. Така броят на жертвите на у нас стана 116 души.
Новите смъртни случаи са в София, Ямбол и Търговище. В столицата са починали 72-годишен мъж и 92-годишна жена. Мъжът издъхнал в "Пирогов", където е транспортиран от Дома за стари хора в гара Орешец. Бил е с хронична сърдечна и бъбречна недостатъчност. 92-годишната жена е била на лечение в УМБАЛ "Света Анна". Тя е живяла в дома за стари хора в Кула и е страдала от артериална хипертония. 53-годишен мъж е издъхнал в МБАЛ-Търговище, като до момента не е установено той да е имал придружаващи заболявания. Четвъртият починал е 36-годишен мъж в Ямбол, който е бил с декомпенсиран диабет.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети