Лекарка на 43 години от Сливен почина от коронивирус, развил много бърза инфекция

DenNews.bg
02.05.2020
размер на текста:

 За денонощието има трима починали. Сред тях, за съжаление има лекар. На 43 години от МБАЛ "Сливен", работеша в интензивното отделение. С много бързо развитие на клиничната картина.

 

За последното денонощие са изследвание 1126 проби, от тях са установени 47 нови потвърдени случаи на коронавирус

1588 е общият брой на заразените, което е увеличение 3 процента от вчера. 1232 случая са активни. новата област еРразград, където има един случай.От новите случаи 6 са в София, във Видин - 22-ма, в Благоевград - 5, Плевен - 3, Кюстендил и Перник - 2.

Има пет нови случаи на деца на възраст между 9 и 16 години.

4 нови случая има медицински персонал.

11 са излекувани.

За денонощието има трима починали. Сред тях, за съжаление има лекар. На 43 години от МБАЛ "Сливен", работеша в интензивното отделение. С много бързо развитие на клиничната картина.

Международната научна общественост е публикувала днес три основни сценария за развитието на коронавируса.

Сценарий 1 - серия от повтарящи се малки вълни, които ще се проявяват и през лятото, последователно през период до две години и очаквана тенденция за намаляване през 2021 г.

Сценарий 2 - по-голям вълна през есента и зимата на 2020 година и последваща една или повече по-малки вълни през 2021 година.

Сценарий 3 - т.нар "бавно изгаряне на причинителя", текущо предаване, възникване на отделни случаи, но без ясно изразен вълнов модел.

Независимо от сценария очакванията са между 18 и 24 месеца да се констатира значителна активност на коронавирусната инфекция.

В тази връзка, както и в нашата страна, следваме тенденцията на постепенно, поетапно либерализиране на ограничителните мероприятия, на противоепидемичните мероприятия, като ще се анализира в следващите дни дали тези мерки дават необходимия ефект, независимо дали е в положителна или негативна посока и същевременно либерализиране или възвръщане към част от мерките.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети