САЩ евакуират свои граждани от България с два полета

DenNews.bg
19.05.2020
размер на текста:

С два полета САЩ ще евакуира всички американски граждани, които желаят да напуснат България. Полетите са правителствени и ще се организират около 29 май или 1 юни. За това съобщи американското посолство у ас, цитирано от 24 часа. Полетите ще бъдат директно от София до град Александрия, щата Луизиана. Те са организирани с друга цел, но ще могат да ги използват и цивилни граждани на САЩ, става ясно от съобщението на посолството.
Всички пътници, които ще искат да заминат обаче, ще трябва да заплатят разходите за транспорта на американските власти. Желаещите да пътуват до САЩ трябва да имат валидни американски паспорти и да пишат на посолството на мейл - ACS_Sofia@state.gov. След като изпратят мейл, от мисията ще се свържат с тях. Там ще предоставят допълнителна информация за себе си. Тези, на които паспортът е изтекъл, ще трябва да попълнят данните от последния си личен документ.
За повече информация гражданите на САЩ могат да позвънят и в посолството. Американското посолство допълва, че пътниците на 2-та полета могат да бъдат обект на медицинска проверка от Центъра за контрол на заболяванията.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети