Спасиха от самоубийство 30-годишен в дупнишката болница, но после се хвърлил от „Пирогов“ и загинал

DenNews.bg
18.05.2020
размер на текста:

30-годишен дупничанин, спасен от самоубийство с усилията на полицаи и лекари в общинската болница, е сложил край на живота си в най-голямата спешна болница у нас, „Пирогов“, където бил транспортиран след инцидента в Дупница.
Мъжът, който е известен с противозаконни прояви, сам отишъл в терапевтичния блок на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ (бившата Транспортна болница) в събота следобед. Още преди да каже за какво оплакване търси помощ започнал да буйства, успял да се заключи в сестринската стая и започнал да заплашва, че ще изпие наличните в спешния шкаф медикаменти. Докато бил вътре мъжът си нанесъл прободна рана с нож, който носил със себе си.
Персоналът веднага подал сигнал до РУ-Дупница. Отзовалите се полицаи успели да разбият вратата на сестринската стая, обезвредили буйстващия мъж и той е изведен жив, но с порезна рана и съмнения, че е изпил част от различните по вид медикаменти в спешния шкаф. Веднага е транспортиран за „Пирогов“.
Там в неделя мъжът повторил опита си за самоубийство, като скочил от прозорец. По наши данни той е загинал на място.
30-годишният е известен на полицията като извършител на множество противозаконни деяния. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети