65 са новите случаи на коронавирус у нас

DenNews.bg
13.05.2020
размер на текста:

65 са новите случаи на коронавирус у нас, като така общият брой на заразените вече е 2069. За последното денонощие са направени 1378 теста. Това обяви на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб секретарят доц. Димо Димов.
От новите случаи 25 са за лечение в болница, а активните области са 12.
София отново води по статистика - с 24 случая, като има двама нови в Пета градска болница, Пирогов - 1, Инфекциозна болница - 1 и 20 амбулаторни.
Следват Благоевград с 8 случая, Видин - 6, Ямбол - 6, Плевен и Сливен - по 4-ма, Разград - 3 случая и Пловдив - 2-ма. В Кюстендил и Русе има по един новозаразен.
Има нови 9 заразени деца - в София - 6, във Видин - 1, в Разград - 2 деца.
Констатирани са 7 нови случая сред медицинския персонал - трима лекари, три медицински сестри, 1 санитар - в Пазарджик - трима, Плевен - 2, Пловдив и Сливен - по един медик.
Общо тествани досега са 60 100 души. Излекувани са нови 23-ма души. 365 лица са в болница, 51 от тях са интензивни отделения.
Има още един случай на починал, с което общият им брой става 96. Починал е мъж на 80 г. в Пирогов, който е имал артериална хипертония и предхождаща операция на тумор на пикочния мехур. Средната възраст на жертвите от коронавирус у нас е 66.8 г.
В заключение доц. Димов обясни, че отмяната на извънредното положение от днес, не означава, че трябва да се неглижира заразата, особено в лечебните заведения, "тъй като това би имало негативно отражение в здравната система, особено в интензивните й структури".
По думите му се очертават ясно епидемиологични връзки в разпространението на заразата, която се овладява чрез издирване на контактните лица.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети