Рекордьорът Данчо от Дупница с 26-те присъди не успя да си изпроси от съда освобождаване от ареста, където лежи 4 месеца

DenNews.bg
10.05.2020
размер на текста:

Районен съд – Дупница не уважи подадената жалба от Данчо Е. за изменение на мярката му за неотклонение ,,Задържане под стража”, в по- лека. 39- годишният мъж е привлечен като обвиняем за кражба, в условията на опасен рецидив. Той е в ареста от 24.01.2020 година, след определение на РС – Дупница, като взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е потвърдена от Окръжен съд – Кюстендил на 29 януари.

По отношение на Данчо Е. се води досъдебно производство за кражба от автомобил, който е бил паркиран на ул. „Мальовица“ в Дупница, на 21 срещу 22 декември 2019 г. Откраднати са дизелово гориво, инструменти и документи, на обща стойност 261, 15 лв.

Съдът, под председателството на съдия Мая Гиздова счете, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което се води досъдебно производство, както и, че има опасност да извърши друго престъпление или да се укрие, като се има предвид свидетелството му за съдимост и липсата на постоянен адрес. Данчо Е. е осъждан 26 пъти.
Той е привлечен като обвиняем и за кражби, извършени на 19.01.2020 г., в селата Крайници и Яхиново, на Община Дупница, като те са повод за задържането му на 24 януари.
Определението на РС – Дупница за потвърдената мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Данчо Е. може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети