Арестуваха двама, пребили и ограбили възрастен мъж в дома му

DenNews.bg
07.04.2020
размер на текста:

В резултат на предприети незабавни полицейски действия са задържани извършители на дързък грабеж в село Трилистник. Арестуваните са 32-годишен мъж и 16-годишен непълнолетен, нападнали и ограбили 86-годишен жител на селото. Престъплението е извършено минути след полунощ на 5 април т.г. Двамата нахлули в дома на възрастния мъж, разбивайки входната врата. След като нападнали и били жертвата си, те преровили жилището, открили портфейла му, отнели наличните 100 лева и избягали, изхвърляйки портмонето. Незабавно след получения на тел. 112 сигнал, започнало и разследването на криминалисти от ОД МВР – Пловдив и РУ -Труд, под ръководството на Окръжна и Районна прокуратура, гр. Пловдив. Само за няколко часа авторите на престъплението – жители на селото, били установени и задържани. Днес двамата ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършения в съучастие грабеж /престъпление по чл. 198, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 от НК, а за непълнолетния извършител и вр. чл. 63, ал.1, т.3 от НК/ и ще бъдат задържани от наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Непълнолетният е осъждан за извършено от него блудство през 2019 г., като настоящото му деяние е в рамките на определения му от съда изпитателен срок на условното осъждане. Разследването по случая продължава, като до момента са извършени разпити на свидетели, оглед, претърсване и изземване. Иззети са веществени доказателства. Предстои назначаване на експертизи.

В с. Трилистник днес бяха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов , където бе проведена специализирана операция срещу битовата престъпност.

Двамата се срещнаха с кмета на селото, който сърдечно благодари на началника на РПУ -Труд гл. инспектор Коста Кючуков и на служителите от ОД МВР –Пловдив за бързите действия.

Главен комисар Иванов и главният прокурор посетиха потърпевшия, който се възстановява от нанесените травм

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети