Районен съд-Дупница остави в ареста крадец, разбил трафопост в Бобов дол

DenNews.bg
07.04.2020
размер на текста:

Районен съд – Дупница наложи мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвинен в кражба от трафопост на открит рудник в Бобов дол.
39-годишният Веселин В. извършил кражбата в условията на опасен рецидив. На 3 април е отнел медни шини; основи на високо волтови и средно волтови предпазители; медни пластини; медни държачи за включватели; 2 броя многожилни медни кабели с изолация – с общо бруто тегло от 15 кг., от владението на „К. Е.“ ЕООД – гр. София. Обвиняемият Веселин В. е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления от общ характер.
Мярката бе гледана чрез скайп връзка с обвиняемия от Следствения арест в Кюстендил.
В мотивите си съдия Ели Скоклева посочва, че от събраните писмени и гласни доказателства са налице данни обвиняемият да е съпричастен към извършване на деянието. Гласните доказателства са безспорни в това отношение, доколкото същите свидетели се явяват и очевидци на деянието. Обвиняемият е обвинен за извършване на тежко умишлено престъпление при условията на опасен рецидив и с оглед неговото становище, че в тази ситуация няма къде да отиде е налице и презумпцията по чл. 63 ал. 2, т. 1 от НПК, а именно, че има опасност да се укрие или извърши друго престъпление.
Определението за взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ се изпълнява незабавно, като същото може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети