Ирландският премиер ще работи като лекар заради кризата с коронавируса

DenNews.bg
06.04.2020
размер на текста:

Ирландският премиер ще започне отново да практикува професията си на лекар, за да помогне в кризата с коронавируса, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.
Лио Варадкар, който е практикувал като лекар седем години, преди да изостави професията, за да стане политик, сега ще дава по една смяна на седмица.
"Той иска да помогне, колкото и малко да е това", заяви говорителят на Варадкар пред ирландската телевизия. Варадкар ще дава телефонни консултации на хора, за които се предполага, че са били изложени на новия коронавирус, според в. "Айриш таймс".
След изборни загуби през февруари Варадкар остана в качеството на изпълняващ длъжността премиер на Ирландия. В момента там три партии с доста изравнени позиции се борят да съставят коалиции в условията на силно фрагментиран парламент.
Ирландия, подобно на голяма част от Европа, въвежда строги рестрикции върху обществения живот, за да ограничи разпространението на COVID-19, включително масови затваряния на училища и на бизнеси, предоставящи услуги от несъществено значение.
Ирландските власти са съобщили за 4604 случая на коронавирус, както и за 137 смъртни случая.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети