Лекарят на френския „Реймс“ се е самоубил заради диагноза коронавирус

DenNews.bg
06.04.2020
размер на текста:

Дългогодишният лекар на френския футболен тим "Реймс" се е самоубил заради паника, след като е бил диагностициран с коронавирус, съобщи Le Parisien.

На официалния си сайт „Реймс“ потвърди, че 60-годишният Гонсалес е починал.
Докторът е бил в домашна самоизолация със съпругата си. Според Le Parisien, в предсмъртното си писмо Гонсалес е обяснил, че именно коронавируса е причина за решението му. Президентът на Реймс заяви, че е шокиран от новината и не може да подбере думите си. "Говорих с него миналата седмица, но не каза нито дума за това. Шокът е огромен. Не намирам думи как да кажа на играчите. Работи в клуба близо 20 години, а липсата му е голям шок за нас. Тази пандемия засяга Реймс в самото сърце, това е личност от Реймс и великолепен професионалист, който ни напусна. Неговата 20-годишна мисия в клуба бе изпълнена с максимално умение, страст и дори самоотверженост. Д-р Гонсалес в най-тежките периоди за клуба работеше на доброволни начала. Той беше художник в душата си. Разбира се, между нас съществуваха търкания, приятелски разногласия, но за нас това бе като игра. Той беше личен лекар за мен и днес всички мисли на служителите на клуба, за които той ще остане силна фигура, са насочени към подкрепа на съпругата и родителите му“, се казва в изявлението на клуба.
Припомняме, че самоубийство заради коронавируса имаше и в България. 65-годишна жена от кресненското село Горна Брезница сложи край на живота си при паник атака от страх, че е заразена с COVID-19.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети