81-годишен диабетик с коронавирус е починал в болницата в Стара Загора

DenNews.bg
03.04.2020
размер на текста:

81-годишен мъж, заразен с коронавирус, е починал снощи в старозагорската болница. Така броят на починалите в България стана 11. Това заяви на ежедневния си брифинг председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.
По думите му, възрастният старозагорец е бил приет в лечебното заведение преди седмица. Мъжът е бил диабетик, а при хоспитализирането му е бил с кетоацидоза и бързо развиваща се бронхопневмония.
Средната възраст на починалите от коронавирус е нас е 62 години, уточни проф. Мутафчийски.
Той каза още, че за последното денонощие новите случаи са 28, като 21 от тях са в София. В Пловдив и Смолян има по два случая, а във Велико Търново, Кърджали и Бургас по 1. Общият брой на болните е 477 души.
Шефът на щаба каза още, че съпругата на депутата от ДПС д-р Хасан Адемов също е с положителна проба за коронавирус.

"Излекуваните вече са 30, имаме петима новоизписани - трима от ВМА и по един от Пещера и Пловдив. На болнично лечение остават 179 пациенти, от които 20 са интубирани", уточни проф. Венцислав Мутафчийски.
Той съобщи, че снощи в "Пирогов" са приети един арестант с признаци на COVID-19, на който са взети проби, както и 4-годишно дете, преведено от Велико Търново с двустранна бронхопневмония и изливи в белите дробове. Неговата проба за коронавирус се очаква.
Броят на заразените медици също се е увеличил с един случай до 21 души.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети