Освободиха под домашен арест един от биячите от Бобов дол, потрошили от бой съгражданин

DenNews.bg
29.04.2020
размер на текста:


Мярка за неотклонение „Домашен арест“ по отношение на обвиняемия за побой и нанасяне на средна телесна повреда Валентин Иванов., определи Окръжен съд – Кюстендил. Тричленен състав на съда, под председателството на съдия Йоланда Цекова промени първоначално взетата от РС – Дупница мярка „Задържане под стража“.
37 – годишният мъж е обвиняем по досъдебно производство, за това че в съучастие, като съизвършител с още трима мъже и след употреба на алкохол, са нанесли побой на пострадалия мъж на 19.04.2020г. в гр. Бобов дол. Пострадалият е със средна телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, опасно за живота - фрактура на главата.
Съдът прие, че към този ранен етап за наказателното производство, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършване на деянието, за което е обвинен, но че липсва реална опасност да извърши друго престъпление. Валентин И. е осъждан, но реабилитиран. Има семейство, деца, грижи се за болен от инсулт баща и има постоянен адрес в Бобов дол, поради което и няма реална опасност да се укрие, пише още в мотивите на съда.
.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети