Обискираха офис на арестуваната певица Лилана

DenNews.bg
29.04.2020
размер на текста:

Следователи от Специализираната прокуратура обискираха офис на една от фирмите на певицата Лиляна Деянова, известна като Лилана, и иззеха апаратура и документи, съобщиха от държавното обвинение.
Офисът на фирмата е в столичния Студентски град.
Лилана, брат й - бийтбоксърът Александър Деянов - SkilleR, и още трима души бяха задържани и обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на евросредства по програмата "Иновации и конкурентоспособност".
Според събраните доказателства групата е действала от 2016 г. Няколко фирми, контролирани от Лилана (повечето от които без реална стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина - което също не е осъществявало търговска дейност. Реално софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за "ползване" на разследваните фирми
При извършените претърсвания в офиса е намерен и иззет куфар с апаратура. Назначена е съдебно-техническа експертиза, която да установи техническите възможности и параметри на устройството и дали е предназначенo за незаконно подслушване и проследяване.
От фирмения офис са иззети също магнитни дискове, множество документи и други веществени доказателства, относими към досъдебното производство на Специализираната прокуратура.
В неделя съдът остави Лилана и съдружникът й Мартин Димитров за постоянно в ареста, а брат й бе освободен срещу парична гаранция в размер на 100 000 лева.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети