Психиатри от ВМА ще дават безплатни консултации по телефона

DenNews.bg
27.04.2020
размер на текста:

Стартират безплатни консултации със специалистите от Клиника "Психиатрия и военна психология" на Военномедицинска академия (ВМА).
За целта е разкрита телефонна линия 02/ 92 26 190, която ще бъде отворена всеки работен ден, в часовия диапазон от 09.00 до 13.30 часа.
Всички граждани, които изпитват прекомерен страх, тревога или безсъние, свързани с пандемията от COVID-19, ще могат да се срещнат и да разговарят със специалистите от ВМА, а психологичните консултации са насочени към:
- Обучение за вземане на решения - краткосрочни техники, които са копинг-стратегии (стратегии за справяне) в настоящата ситуация по отношение на работа, семейство, финанси, здраве и т.н.
- Оказване на психологична подкрепа и помощ при овладяване на силни емоции като тревожност, страх, безпомощност, потиснатост, гняв и др., свързани с наличието на пандемия, както и икономическите последствия от нея.
- Психологична работа, фокусирана върху обучение в разпознаване на психосоматични симптоми (паника, обща тревожност, натрапливости, депресивни състояния, придружаващо безсъние) и преодоляването им чрез различни техники.
- При по-тежка изява на оплакванията ще се осъществи психиатрична консултация и евентуално лечение.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети