Пожари лумнаха край бежански лагер на гръцки остров

DenNews.bg
27.04.2020
размер на текста:

Най-малко два пожара са избухнали в непосредствена близост до лагер за мигранти на гръцкия остров Самос, предаде Асошиейтед прес и БТА. Пожарникари още се борят с огъня, но посочват, че ситуацията е под контрол.
Единият пожар е избухнал в неделя вечерта, а втори - през нощта. Причината засега остава неизвестна, но според местни медии първият пожар е започнал след конфликт между различни етнически групи в лагер за мигранти.
Според непотвърдена информация вторият пожар е бил запален от мигранти, които искали да бъдат изведени от лагера.
Говорител на противопожарната служба посочи, че е избухнал пожар в бараките извън лагера, които са приютили някои мигранти, както и медицински и други помощни съоръжения. По думите на говорителя основният лагер не е засегнат. Властите са започнали разследване.
Според неправителствената организация Лекари без граници първият пожар е оставил около 100 души без подслон, тъй като палатките им са изгорели. Остава неясно колко души са останали без подслон след по-големия пожар, посочва АП и допълва, че някои мигранти са били ескортирани от полицията на площада в близкия град Вати.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети