Разкриха сайт, който краде данни за банкови карти чрез информация за коронивируса

DenNews.bg
24.04.2020
размер на текста:

Руска охранителна фирма откри измамен уебсайт, представящ официалния уебсайт на Националната здравна служба на Обединеното кралство (NHS), който мами хората, търсещи здравни съвети по време на продължаващата пандемия на коронавирус.

Фалшивият уебсайт заблуждава интернет потребителите да натискат вредни връзки като здравни съвети, свързани с коронавирус. Казват, че връзките съдържат злонамерен софтуер, способен да краде пароли и данни за кредитни карти от интернет браузърите на потребителите и да ги изпраща на хакери.

Стилът на злонамерен софтуер, използван от фалшивия сайт на NHS, е известен като Троян, за безвреден софтуер, който по-късно разкрива злонамерени афекти. Съобщава се, че троянците са прикачени към три хипервръзки на уебсайта: "Съвети за оставане у дома", "Използване на услугата 111 Коронавирус" и "Как да избегнете заразяване".

По-рано тази седмица изпълнителният директор и основател на Касперски Евгений Касперски заяви, че кибератака срещу интернет инфраструктурата на болница или здравна организация по време на продължаващата глобална криза COVID-19 трябва да се счита за "терористична атака" 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети