На трима са повдигнати обвинения за побоя над Слави Ангелов

DenNews.bg
24.04.2020
размер на текста:

Трима души са привлечени като обвиняеми за побоя над журналиста Слави Ангелов. Това обяви на пресконференция главният прокурор Иван Гешев.
По думите му, на всеки един от тях са повдигнати по три обвинения - за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на Ангелов и за държане на високорискови наркотични вещества.
Мъжете бяха задържани вчера при спецоперация в София заедно с още четирима души.
"Събрани са необходимите доказателства и се надяваме този обем доказателства да бъде оценен от Специализирания наказателен съд. През уикенда ще бъде внесено искане за налагането на постоянна мярка "задържане под стража" на тримата", допълни главният прокурор.
По думите му, въпреки извънредното положение, наблюдаващите прокурори и разследващите от МВР са работили активно и в разумен срок са събрали необходимите доказателства.
"Още на 10-ия ден имаше заподозрени лица за извършеното престъпление, но беше необходимо технологично време за събиране на необходимия обем доказателства, които да издържат в хода на една съдебна процедура и да се стигне до осъдителни присъди", обясни главният прокурор.
„Основната водеща версия е, че нападението е свързано с работата на Ангелов и е резултат от действията на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и се намират извън границите на страната, където в момента се укриват по други досъдебни производства", каза още Гешев.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети