Седем души са арестувани за нападението над журналиста Слави Ангелов

DenNews.bg
24.04.2020
размер на текста:

Седем души, ултраси на "Левски", са задържани за нападението на журналиста Слави Ангелов.
По информация на Би Ти Ви сред задържаните са Павел Георгиев, Любомир Делев и Даниел Илиев. Всички те са част от фен фракцията на "Левски" "София-Запад". Те са сред тарторите на фенската фракция на сините и предвождаха шествието при последното дерби на сините с ЦСКА през февруари.
При акцията главният прокурор Иван Гешев обяви, че задържаните са част от "престъпна група за силови действия и нанасяне на телесни повреди". "Един от случаите, който се разследва е и нападението над Слави Ангелов", каза Гешев.
Главният редактор на "168 часа" Слави Ангелов беше нападнат пребит пред дома си на 17 март. Още тогава се появи версия за нападение от футболни хулигани.
По информация на БНТ физическите извършители на нападението са Любомир Делев и Павел Георгиев. Останалите от задържаните са посредници. Групата е била следена повече от месец, като двамата нападатели са разпознати на записи от охранителни камери.
По непотвърдена информация задържаните са заподозрени и за побоя над служителя на "Левски" Цветан Вълчев. Той беше нападнат до стадион "Георги Аспарухов" на 21 август 2019 г.
Премиерът Бойко Борисов поздрави прокуратурата за добрата работа. По думите му "извършителите били ясни, но работили търпеливо около месец, за да съберат достатъчно доказателства и да ги защитят в съда".

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети