САЩ ни отпускат половин милион долара за борба с COVID-19

DenNews.bg
17.04.2020
размер на текста:

САЩ предоставят на България помощ от 500 000 долара за справяне с кризата с коронавируса. Тава обяви посланик Херо Мустафа в свое обръщение на официалната страница на Американското посолство във Фейсбук. Тя оцени високо как се справяме с пандемията и заяви, че можем и занапред да разчитаме на помощ от САЩ.
Дали да получим парите кеш, или ще бъдат под формата на предпазни средства, ще се решава тепърва. Американски фирми, които имат бизнес у нас, вече са дарили и в натура.
"Ние няма да решим сами каква точно да бъде помощта. Това ще направим с Оперативния щаб и Министерството на здравеопазването. Те ще ни помогнат с това от какво има нужда страната", заяви посланик Херо Мустафа.
Посолството на САЩ ще предостави 6500 бързи теста. Мустафа, която отбеляза първите 6-месеца от мандата си у нас с видео конференция, отчете, че се справяме добре с коронавируса. Мерките били ефективни, както и спазването им.
"Ние сме заедно в това изпитание - американци и българи. Заедно можем да ограничим разпространението на COVID-19", каза Херо Мустафа.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети