Още едно от отделенията на общинската болница в Дупница вече е напълно обновено

DenNews.bg
16.04.2020
размер на текста:

Общинската болница в Дупница "Св. Иван Рилски" вече може да се похвали с на практика чисто ново отделение. Ремонтните дейности на фтизиатричното отделение приключиха, обзавеждането е вече доставено и монтирано. Това е поредното отделение, което претърпя пълна промяна в последната половин година, след ремонта на Инфекциозно отделение.
"Да, на практика от предишния вид на отделението няма и помен. Идеите и плановете бяха други, но действителната обстановка ги промени. Изцяло медицинската апаратура в отделението е нова, така че бих казала вървим в правилната посока. Факт е, че без усилията и труда на целия персонал на МБАЛ "Св. Иван Рилски" и професионалното им отношение, независимо от мерките, които предприемахме относно стабилизиране финансовото състояние, тези поетапни ремонти и модернизация на техниката нямаше как да се случват. Над 200 души работят и смело бих казала, че сме едно голямо семейство. Имаме си спорове, имаме си проблеми, точно както едно многолюдно семейство. Търсим съдействие и от Община Дупница и получаваме винаги подкрепа от кмета инж. Чимев. Най-важното е, че всички гледаме в една посока, а именно подновяване на апаратурата със съвременна, според изискванията на медицинските стандарти, подобряване условията на труди и най-вече за удобството на пациентите. Буквално минути след приключване на ремонтните дейности вече имаше приети пациенти ", коментира прокуриста на МБАЛ "Св .Иван Рилски" Мария Жайгарова.
„Оборудвани сме с предпазни средства, защото освен за пациентите, трябва да се грижим и за персонала. Желая здраве, смирение и любов на всички жители на Дупница. Благодаря на целия персонал за всеотдайността", допълни тя.
„Редовно разговарям с г-жа Жайгарова и д-р Крум Бонев. Има, разбира се, проблеми и няма как без тях. Където те не успяват да ги решат и имат нужда от нашата компетенция, се опитваме със заместниците ми да реагираме веднага. Няма да изпадам от какво естество са, важното е, че ги решаваме. Знам под какъв стрес работят всички лекари, сестри, санитари и персонал в тази обстановка, затова поклон пред всички тях за проявявания професионализъм. Обръщам се и към всички, които се включиха и ще се включат в кампанията по набиране на средства. Макар болницата да стъпи вече на краката си, радвам се, че хората оцениха този труден момент и подадоха ръка според възможностите си, защото това е показателна оценка и доверие, които получават нашите медици в Дупница от съгражданите си, за което аз им благодаря. Ден след ден, отделение след отделение... болницата се променя. И това ще продължи", коментира инж. Чимев.

 

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети