Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване

DenNews.bg
15.04.2020
размер на текста:

Лидерът на "Атака" и общински съветник в София Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване, съобщиха от Софийската районна прокуратура.
Причината е, че след редовно призоваване, той не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане.
Сидеров обаче не е открит на известните по делото адреси, след което е обявен за общодържавно издирване.

Обвинението срещу лидера на "Атака" е във връзка с отправени призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемични мерки в условията на извънредно положение. Той трябваше да се яви за предявяване на постановление за привличане на обвиняем и взимане на мярка за неотклонение "парична гаранция" от 50 000 лева.
Освен това спрямо Сидеров е предявено и обвинение за това, че на 13 април противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР.

Софийската районна прокуратура се самосезира и образува и второ досъдебно производство за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай.
В телевизионно предаване, Волен Сидеров отправил заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат горепосочените обвинения: "Правете си сметката, тези които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!"; "Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!".

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети