Медици от „Пирогов“ благодариха с аплодисменти на хората, които спазват мерките срещу коронавируса

DenNews.bg
13.04.2020
размер на текста:

Медици от най-голямата спешна болница у нас, „Пирогов“, благодариха с аплодисменти на всички българи, които спазват противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавируса.
В 21 часа снощи екипът на болницата излезе пред сградата и аплодира в продължение на няколко минути като жест на благодарност към всички хора, които проявяват отговорност и солидарност като си остават вкъщи.
„Бъдете и Вие отговорни и солидарни, останете си вкъщи! Благодарим Ви!“, призоваха медиците.


В 21 часа снощи медиците от УМБАЛ "Света Марина" във Варна също ръкопляскаха в знак на благодарност към хората, спазващи мерките и по-специално на тези, които посрещнаха Цветница у дома и не създадоха условия коронавирусът, който постави целия свят на колене, да се разпространява и в България.
Аплодисменти имаше и в много други големи болници в различни областни градове.


Повече след месец на извънредно положение тази седмица ще се окаже решаваща за развитието на епидемията в България, след като Българската православна църква отказа да затвори храмовете-нещо което сториха всички други вероизповедания в името на общественото здраве.

Призоваваме ви-не посещавайте храмовете, а ако го правите-спазвайте дистанция, носете маска, не целувайте и не пипайте иконите и предмети в храмовете.

Видеа от вчерашния ден показваха случаи от цялата страна, в които свещеници са давали причастие с една лъжичка на миряните. Това е изключително рисковано в условията на пандемия. Ако държите да вземете причастие, моля, говорете със свещениците да осигурят дезинфекция на съдовете и приборите-нещо за което от БПЦ бяха поели ангажимент, но е видно, че не се спазва.
Призоваваме ви да си останете вкъщи, за да не подлагате на изпитание Бог, което в християнството е грях.

Призоваваме ви да си останете вкъщи, за да не се окажат общите ни усилия до този момент напразни.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети