Съдът постанови постоянен арест за брата на Димитър Бербатов- Асен

DenNews.bg
09.03.2020
размер на текста:

 Днес, 09.03.2020 г., съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Аалександър Бербатов, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 354а от НК. Обвиняемата по делото А.П. е без определена от съда мярка за неотклонение с мотив, че на този етап от разследването липсват доказателства за нейната съпричастност в извършването на престъплението.

Досъдебното производство по случая започна след проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на разпространението на наркотични вещества под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград.

На 06.03.2020 г., в резултат на действията на служители в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР гр. Благоевград, е била извършена проверка на 27-годишен мъж, при която в ползвания от него лек автомобил м. „БМВ“ е било открито и иззето около 1,70 грама бяло прахообразно вещество. При извършен тест то реагирало на кокаин.

След незабавно проведените оперативно-издирвателни мероприятия е било установено лицето, разпространило наркотика – Асен Бербатов. (на 37 години). Мъжът пътувал в лек автомобил м. „Ауди“ с А.П. (на 28 години). В колата двамата държали 1,1 грама кокаин и 2,4 грама канабис. Освен това у тях е било намерено и кристално светлокафяво вещество (с тегло 0,7 грама), чието съдържание понастоящем се установява. В джоб на дамска дреха са били открити парични суми от около 6 700 лева, 75 евро и 10 паунда.

Бербатов и спътничката му бяха задържани и привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях престъпно деяние.

На следващия ден, 07.03.2020 г., бе извършено претърсване и изземване в квартира в гр. София, обитавана от двамата. В жилището разследващите открили около 5 грама канабис и електронна везна.

Разследването по случая продължава.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети