Представиха официално българската песен за "Евровизия" 2020

DenNews.bg
07.03.2020
размер на текста:

Българската песен на „Евровизия” 2020 „Tears Getting Sober” беше представена официално днес

Певицата Виктория Георгиева ще представи България през май в Ротердам, изпълнителката е и автор на тескста и музиката. Тя си е сътрудничила с от най-успешните български композитори Борислав Миланов, както и младите му колеги от Symphonix International - Лукас Оскар от Австрия и Корнелия Виболс от Швеция. Песента е продуцирана от българската продуцентска компания „Ligna Studios“.

От края на март българският представител на „Евровизия“ започва своето промоционално турне в Европа. Виктория ще пее в Лондон на 29 март, в Амстердам на 4 април и в Мадрид на 11 април. Младата изпълнителка ще се срещне и с българите зад граница в тези градове, като на 27 март ще бъде част от концерта на Б.Т.Р. в британската столица.

„Евровизия“ 2020 ще се проведе в Ротердам. Двата полуфинала и големият финал на шоуто ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 съответно на 12, 14 и 16 май. България ще вземе участие във втория полуфинал на 14 май, а българите в цяла Европа и Австралия ще могат да подкрепят Виктория гледайки месните телевизии в страната, в която живеят.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети