ФБР ликвидира 36-годишен мъж, готвил атентат срещу болница

DenNews.bg
26.03.2020
размер на текста:

36-годишен мъж е ликвидиран от агенти на ФБР, след като властите разбрали, че планира да атакува болница в Мисури с бомба в превозно средство, съобщава BBC. Според ФБР Тимоти Уилсън е "потенциално насилствен екстремист". От агенцията открили запис, на който той изразява расова и религиозна омраза и антиправителствени настроения, гласи съобщение на ФБР.
Той е бил набелязал няколко цели, включително училище с голям брой чернокожи ученици, синагога и джамия, съобщава NBC News, цитирайки служители на ФБР. В крайна сметка разследващите разбрали, че се е спрял на болница, за да причини "максимални жертви", предвид "настоящата криза в здравеопазването", съобщават още от ФБР. По данни на разследващите заподозреният дори предприел "необходимите стъпки за придобиване на материали, необходими за изграждането на взривно устройство".
При опит да бъде арестуван във предполагаемият атентатор е бил смъртоносно ранен. Уилсън е бил въоръжен. Изглеждало, сякаш той тъкмо подготвя "самоделното експлозивно устройство, носено от превозно средство". В последствие се оказало, че във возилото "няма действителна бомба", добави ФБР. Версията на властите за мотивите на Уилсън е, че е бил "разочарован от действията на местната власт за спиране на разпространението на коронавирус", съобщава NBC News.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети