Кръводаряването в Дупница се прави сутрин в Общинскакта болница от 8 до 11ч.

DenNews.bg
26.03.2020
размер на текста:

Кръводаряването в Дупница във връзка с извънредната кампания се извършва в Общинската болница в сградата на бившата Военна болница на улица "Свети Георги" №2.Посоченият преди дни mот Министерство на здравеопазването телефон не е действащ, а за да се свържете и да получите информация, трябва да се обадите на Регистратура на Общинска болница, който е 0888 264 526. Оттам можете да получите по-подробна информация, както и да заявите своето желание да дарите кръв. Кръводаряването ще се извършва всеки ден от 8 до 11ч., като за целта на място ще бъде и дежурна медицинска сестра, която работи в Дупница. 

Това уточнение го правим във връзка с подадени до нас сигнали, че с посочения от Министерство на здравеопазването телефон няма никаква връзка и на практика хората не могат чрез него да се информират и да заявят желение да кръводарят.

Наш читател ни потърси тази сутрин и ядосано обясни, че сме дали неверен телефон, защото от няколко дни не може да се свърже на този номер.
Проверихме номера и чухме в слушалката също: „Абонат с такъв номер не съществува“.

И въпреки че номерът е ясно изписан на официалния плакат на кампанията за Дупница и съвпада с изписания от нас, проверихме отново и официалната страница на Националния център по трансфузионна хематология. Там информацията и телефонният номер съвпадат с публикуваните от нас.

Свързахме се с Отделението по трансфузионна хематология в кюстендилската болницата и служител ни обясни, че със заповед на здравното министерство е забранено екипите да излизат за изнесено кръводаряване извън регионалните центрове и отделеният, тъй като само там може да се изпълняват извънредните мерки за системна дезинфекция, носене на защитни облекла от персонал и посетители, а посетителите да минават през филтър-преглед и измерване на температурата преди да бъдат допуснати до болницата и фактически до самото кръводаряване.

„С тази заповед се отменят посещенията на екипите ни до Дупница. Не зная защо се получи така. Ние само изпълняваме заповеди“, посочиха от отделението, олясниха ситуацията от областния град.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети