Путин обяви следващата седмица за неработна с осигурени заплати

DenNews.bg
25.03.2020
размер на текста:

Владимир Путин обяви следващата седмица за неработна, но с гарантирани заплати. Това руският президент заяви в обръщение към нацията във връзка с нарастващия брой на заболели в страната от коронавирус стигна цифрата 658.

Ето и мерките, които са набелязани в тази връзка:

—За да се предотврати разпространението на коронавирус, следващата седмица е обявена за неработеща със запазването на заплатите. Всички структури за поддържане на живота, включително транспорт, правителство, медицина, ще продължат да работят.
- В следващите шест месеца всички социални плащания и обезщетения се разширяват без предоставяне на сертификати.
—Всички плащания на ветерани и служители на домашния фронт във връзка със 75-годишнината на Победата трябва да се извършат през април.
- Плащанията в отпуск по болест трябва да се изчисляват в размер на поне една минимална работна заплата на месец.
- Обезщетенията за безработица трябва да се приравняват към минималната работна заплата.
—За да подкрепят семействата с деца с право на майчински капитал, през следващите три месеца ще им се изплащат пет хиляди рубли за всяко дете до три години.
- В случай че месечният доход спадне с повече от 30%, на гражданина трябва да бъде предоставено отсрочка за обслужване на потребителски и ипотечни кредити.
- Малките и средните предприятия трябва да получат шестгодишно отсрочване на данъка, без ДДС.
- Правителството и Централната банка трябва да предлагат и предприемат допълнителни мерки за устойчиво развитие на реалния сектор на икономиката, включително държавни гаранции.
—Всички плащания на доходи под формата на лихви и дивиденти, които отиват в чужбина, трябва да се облагат с данък при 15%.
- Лихвата и доходите от банкови депозити и инвестиции в дългови ценни книжа над един милион рубли се облагат с данък по ставка 13%.
- Намалете застрахователните премии до 15% за заплати, по-големи от минималните заплати, особено за работещите за малкия и средния бизнес.
- Въвеждане на шестмесечен мораториум върху фалит на предприятия в затруднено положение; процедурата по несъстоятелност трябва да стане осъществима и да не обременява.
- Осигурете механизъм за отпускане на кредити за отделни предприемачи в сектори, засегнати от коронавирус.
Президентът също призова гражданите да не разчитат на „руския шанс“ и да спазват препоръките за предотвратяване на разпространението на коронавирус, да носят отговорност за себе си и своите близки.
Според последните данни общият брой пациенти с COVID-19 в Русия достигна 658 (от тях 410 в Москва), 29 се възстановиха, 122 хиляди са под наблюдение.
Общо според СЗО в света са заразени около 370 хиляди души, 16 хиляди са загинали.
t predlozhi slednite merki:

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети