Телефон за психологическа подкрепа заработи към колцентъра на социалното министерство

DenNews.bg
23.03.2020
размер на текста:

От днес до края на извънредното положение колцентърът на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) - 080088001, ще предоставя безплатна психологическа подкрепа за възрастни хора и хора с увреждания. Това съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

За целта са били подбрани доброволци - психолози и студенти по психология и социална педагогика от Софийския университет "Св. Климент Охрдиски", които всеки ден от 9.00 до 17.00 часа ще консултират нуждаещите се.

Колцентърът на МТСП ще продължи да дават и актуална информация за въведените мерки в социалната сфера до края на извънредното положение, както и по теми, свързани с организацията на работа, правата на работещите, предоставянето на социални помощи и др.

В подкрепа на семействата и децата продължава да работи националната телефонна линия към Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) - 116111. На нея родителите също могат да получат помощ от психолог.

От тази седмица психолозите и логопедите в центровете за обществена подкрепа, детските центрове и центровете за социална рехабилитация и интеграция също са в готовност да консултират потребителите на услугите и техните семейства по телефон, Скайп или Вайбър. Специализирана подкрепа могат да получават и регистрираните в бюрата по труда.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети