17-годишна присъда за мъчително убийство в Дупница

DenNews.bg
02.03.2020
размер на текста:

 Присъда - „лишаване от свобода“ за срок 17 години, постанови състав на Окръжен съд- Кюстендил по отношение на 43- годишния Йордан М., като го призна за виновен в убийство, извършено с особена жестокост. Инцидентът е от 27.09.2015 г., на кръстовището на улиците „Булаир“ и „Драгой Болярин“ в Дупница, а смъртта е настъпила на 13.11.2015 г. в столично здравно заведение. Пострадалият Л. Л., през цялото време след масовия конфликт между две ромски фамилии, е бил в кома. Той е случайно попаднал на мястото на конфликта, излизайки от местно заведение.
Съдът призна Йордан М. за невиновен и го оправда по повдигнатото обвинение , че убийството е извършено по особено мъчителен за пострадалия начин.
Съдът, под председателството на съдия Пенка Братанова, със съдия докладчик по делото Надя Георгиева, в състав с 3- ма съдебни заседатели, осъжда Йордан М. да заплати на гражданските ищци - съпругата и децата на пострадалия, сумите от по 150 000 лв. за всеки от тях, представляващи обезщетение за неимуществени вреди в резултат на престъплението, изразили се в болки и страдания, ведно със законната лихва, считано от датата на смъртта на пострадалия. Йордан М. е осъден да заплати по 120 000 лв. на родителите на Л. Л. и 50 000 лв. на неговия брат, като отхвърля исковете на всички граждански ищци за разликата до претендираните 200 000 лв.
Подсъдимият е осъден да плати и разноските по делото, в това число и сумата от 37 600 лв., представляваща държавни такси върху уважения размер на гражданските искове.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред САС в 15- дневен срок, считано от днес.
Окръжен съд – Кюстендил потвърди взетата по отношение на Йордан М. мярка за неотклонение „Задържане под стража“, с оглед на ефективната присъда. Това определение подлежи на обжалване пред САС в 7- дневен срок, считано от днес.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети