Журналистът Слави Ангелов е жестоко пребит, основната версия е, че нападението е заради работата му

DenNews.bg
18.03.2020
размер на текста:

Версията за побоя над журналиста Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа" е, че той е нападнат заради дейности, които е извършвал като журналист. Това обяви пред БНТ главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той каза, че се работи по всички възможни версии, но тази е основната.
Иванов уточни, че не са установени нападателите, знае се само броят им, но не може да бъде съобщен.
Днес предстои нов оглед на мястото на нападението.

Издателят на в-к "24 часа" Венелина Гочева съобщи пред bTV, че Слави Ангелов е бил опериран след жестокия побой снощи пред дома му на бул. "Дондуков". Тя подчерта, че побоят е бил с цел унищожаването му, а не грабеж.
"Той беше опериран, към него са подходили особено жестоко, нападнат е с железни прътове, кракът му е счупен с огромен нож, а лицето е обезобразено. Те са искали или той да умре, или просто да запечатат това посегателство", допълни тя.
Главният редактор на "168 часа" беше нападнат снощи и пребит с метални тръби, пред дома му на бул. "Дондуков" в столицата.
Жестокото посегателство е станало около 21 ч. В момента журналистът е настанен в УМБАЛ "Царица Йоана" - ИСУЛ. Има наранявания по главата и крайниците, но е без опасност за живота.
"Знам, че двама души са го чакали пред дома му. Третият човек е записвал побоя с телефон. Не са взели неговия лаптоп или портфейл - това не е нападение с цел грабеж. Преди малко се чух с шефа на ИСУЛ, правят му скенер, дано всичко да е наред", коментира издателят на в-к "24 часа" Венелина Гочева.


Издателят на "24 часа" разказа, че материалите и коментарите на Ангелов са били едни от най-четените в медийната група.
задържим извършителите на това престъпление. Ангелов е стабилен, няма пряка опасност за живота. Надявам се, че стигнем до извършителите", обясни още Иванов.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети