Стартира дарителска кампания за купуване на апарат за обдишване и перфузори за общинската болница в Дупница

DenNews.bg
17.03.2020
размер на текста:

 Дупничанин даде старт на дарителска кампания за набиране на средства за купуване на апарат за обдишване, както и на 2 перфузора. Асен Кирилов, който има чадстен бизнес, поде инициативата и тя вече е факт, след като от ръководството на болницата му предоставиха своя сметка.

Държа да подчертая, че това не е поискано от тях, аз се свързах и ги попитах от какво биха имали нужда, държи да се знае инициаторът Асен Кирилов.

Ето какво написа той по темата на страницата си във Фейсбук

Здравейте ! Ще бъда прекалено кратък, защото всеки е достатъчно притеснен в този момент. След разговори с доктори от общинската болницата в град Дупница, за евентуалните нужди от апаратура, искам да Ви помоля да съберем средства, за да се закупи един апарат за обдишване ( може и втора употреба ). Ако е възможно и два перфузор /инфузиинна помпа/. Ако има достатъчно подкрепящи тази идея, ще Ви информирам, как може да дадем дори и малко, за да се закупи нужното . Да помогнем и ние, на хората в чиито ръце е живота на нашите родители , деца и на нас самите. Благодаря Ви !
П.П. Уточнявам ! Това не е поискано от тях, аз се свързах и попитах, от какво биха имали нужда, в тази ситуация.

След като продължихме разговорите с управата на МБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕООД и получих от тях номер на банкова сметка. Имаме уверението от тяхна страна, че ще има строга отчетност за събраните и похарчени средства в тази кампания. Ще се направи комисия, в която ще се включат външни хора, медии и т.н., за да има пълна прозрачност. За всички, които искат да дарят дори и мъничко, за да се закупи нужното, ще прикрепя снимка на банковата сметка. Коронавируса не различава политическа принадлежност на човека, както дали този човек е Вашия баща, Вашата майка или Вашето дете. Искам да благодаря на всички, които ще се отзоват, както и на всички, които няма да го направят. Да си пожелаем да бъдем здрави ние и семействата ни и дано никога не се наложи да използваме това, за което отделяме от и без това малкия си бюджет.

Ето и данните за дарителската сметка:

Банкова сметка за дарения:
IBAN: BG15 IORT 8048 1089 5944 01
Банка: „ИНВЕСБАНК“ АД
BIC: IORT BGSF
Вид на плащане:
Основание: Дарение - коронавирус

В полза на МБАЛ "Свети Иван Рилски" ЕООД- гр. Дупница

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети