Летище в Брюксел включи България в забранителен списък заради коронавируса

DenNews.bg
17.03.2020
размер на текста:

Летище Завентем в Брюксел е прекратило обслужването на полети от няколко направления, сред които и София, съобщи говорител на аерогарата, цитиран от медии в Белгия.
Уточнява се, че заради пандемията от коронавирус летището е спряло да обслужва полети от България, Полша, Мароко, Чехия, Египет и Турция. Допълва се, че се изпълняват едва около 40 на сто от полетите по разписание и повечето самолети излитат почти празни.
Справка показва, че полетите от Завентем към София не се изпълняват от 15 март. Проверка в сайта на летище Шарльороа, което обслужва евтините полети между Белгия и България, сочи, че вчера са били изпълнени полети от и към София.
Белгийски медии днес съобщават, че властите в страната обмислят да изземат медицинските и противопраховите маски от магазинната мрежа, за да осигурят защита за най-застрашените от зараза. Лекари вчера предупредиха, че болниците остават без предпазни средства и призоваха гражданите да им занесат маските, които са купили за себе си.
По-късно днес се очаква белгийският парламент да предостави на действащото служебно правителство извънредни пълномощия. Целта е да се създаде възможност министрите да предприемат действия, свързани с овладяването на епидемията. Белгия се управлява вече 15 месеца от служебно правителство, чиито правомощия по конституция са ограничени.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети