Първият виртуален учебен ден в Дупница започна ударно и с вълнение

DenNews.bg
16.03.2020
размер на текста:

С вълнение започна първият учебен ден от дистанционното обучение в Дупница днес. Както е известно, всички училища в страната са разпуснати, но това не означава, че деца и учители са във ваканция-напротив, учебният процес продължава, но виртуално.

Благодарение на технологиите почти всички ученици днес са имали занимания, като те вървят спрямо седмичната програма. Всеки учител е избрал различен начин за връзка-Скайп, Фейсбук/Месинджър, Вайбър, електронна поща, използват се и образователните интернет платформи.

Учителите дават уроците за деня, разяснения, презентации, както и задачи за домашна работа. Часовете на учениците до 4 клас са по 20 минути, а на по-големите по половин час.

През уикенда учителските екипи и директори са работили усилено, за да подготвят дистанционното обучение, осъществена е връзка с всички родители и ученици.

Децата от малцинствените групи, които нямат достъп до интернет ще получават задачите за деня чрез медиаторите, работещи с общностите. Той ще получава на електронна поща материалите и ще ги предава на хартиен носител на обособени места, откъдето родителите ще ги взимат, обясни директорът на ОУ „Неофит Рилски“ Бистра Стойкова.

95% от учениците от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ са обхванати от дистанционното обучение, обясни директорът Виолета Инкьова.

Тя призова родителите да обръщат повече внимание на децата, за да не се стига до изоставане от материала. „Ще намерим начин да обхванем всички деца. Днес беше стартът и мога да кажа, че е успешен. Децата се вълнуват, защото се случва нещо интересно и различно. Надявам се те да не забравят, че не сме във ваканция и трябва да учат, да пишат домашните си и да изпълняват указанията на учителите. Родителите трябва да следят електронния дневник, там качваме всяка информация, графиците и всичко необходимо. За всички училища е така“, обясни тя.
Учителите трябва да имат минимум 5 работни часа на ден, а в края на учебния деня ще подготвят и изпращат на директорите справка за зададените задачи и работата на учениците.

От утре ще започне и образователната програма по каналите на БНТ, така че децата ще могат да вървят по материала и с тяхна помощ.

„Важно е всички да сме здрави. Децата показват ангажираност и съм оптимист, че няма да има изоставане от материала. Виждате, че в България училищата реагираха изключително бързо“, добави още Стойкова.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети