17-годишен младеж налагал с юмруци инвалид, за да му вземе 40 лв.

DenNews.bg
12.03.2020
размер на текста:

17-годишен младеж е арестуван по обвинение в грабеж на 88-годишен мъж, прикован към леглото от 95% инвалидност. Досъдебното производство за случая от врачанското село Крушовица се води под ръководството на Районна прокуратура – Оряхово, съобщиха от държавното обвинение.
На 10 март на спешния телефон 112 постъпила информация за грабеж на възрастен мъж, станал по-рано същия ден. Пострадалият Ц.Т. съобщил, че около 18 ч. бил нападнат в дома си от познато за него лице и са му били отнети 40 лева. На пенсионера, който е с 95 % инвалидност и е трудно подвижен, били нанесени удари с юмруци в лицето.
Местопроизшествието незабавно е било посетено от екип на РУ -Оряхово. Извършителят на престъпното деяние първоначално се укрил, но в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на следващия ден е бил установен и задържан.
Понастоящем с постановление на наблюдаващия прокурор младежът е задържан за срок до 72 часа. Предстои Районна прокуратура – Оряхово да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо седемнадесетгодишния обвиняем.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети