Постоянен арест за бобошевец заради наркотици и бягство по време на обиск в дома му

DenNews.bg
07.02.2020
размер на текста:

 Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Г. Б. Ф. / на 37 години /, по искане на Районната прокуратура в Дупница.

Г. Ф. е обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР гр. Дупница, за това че на 04.02.2020 г. в гр. Бобошево, без надлежно разрешително държи /в себе си/ високорисково наркотични вещества, а именно: амфетамин – 7, 46 грама, канабис – 8, 25 гр. и МДМА- 6, 35 грама – престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1, пр. 1 от НК, за което се предвижда наказание ,,лишаване от свобода“ от една до шест години и глоба от две хиляди до десет хиляди лева.
Срещу Г. Ф. е повдигнато и още едно обвинение, за това, че на 04.02.2020г. в гр. Бобошево, противозаконно е пречил на орган на властта – служители на РУ-Дупница да изпълнят задълженията си по чл. 70, ал. 1, т. 1 от ЗМВР, като е избягал – престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание ,,лишаване от свобода“ до три години или ,,глоба“ от петстотин до две хиляди лева.
Съдът счита, че в случая са налице предпоставките на чл. 64, ал. 1, във вр. с чл. 63, ал. 2, т. 2 от НПК, като намира искането за вземане на мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на обвиняемия, за основателно.
Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети