Продължава издирването на баща и син, изчезнали под връх Ботев

DenNews.bg
07.02.2020
размер на текста:

Продължава издирването на баща и син, изчезнали в сряда под връх Ботев. Днес в спасителната акция ще се включат и доброволци от Стара Загора
В спасителната акция от вчера участват служители на Планинската спасителна служба от Карлово, Калофер и Пловдив. Снощи към тях са се присъединили и служители на Национален парк "Централен Балкан".
Времето под връх Ботев е много лошо. Спасителите газят над еднометрови преспи, а вятърът е ураганен. Според тях, единственият шанс 42-годишният Атанас и 17-годишният Андриан да са оцелели е да са намерили заслон. Бащата и синът, които са от старозагорския кв. "Зора" не са били екипирани добре за планината. Те тръгнали към връх Ботев във вторник, а за последно контакт с тях е имало в сряда следобед. След това телефоните им замлъкнали.
Невъзможно е излитането на хеликоптер, тъй като времето не го позволява. В късния следобед се очаква нова студена снежна вълна, която ще премине от североизток на югозапад. Валежите от сняг ще обхванат Североизточна България, Предбалкана, Стара планина и отделни райони южно от Стара планина. Вятърът ще се усилва по линията на валежите с най-силни пориви по склоновете и билото на Балкана.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети