Десетки влакове са затънали в преспите, от БДЖ осигуряват на пътниците храна и напитки

DenNews.bg
06.02.2020
размер на текста:

 Десетки влакове се движат със закъснение заради усложнената обстановка. Други 10 престояват. Най-критична е ситуацията по направлението София-Варна през Горна Оряховица и в района на Мездра. Освен блокираните влакове, до момента има 30 отменени влака, които трябва да се движат по различни направления. Движението на останалите се осъществява при изключително тежки зимни условия.

От БДЖ съобщават, че има 11 гари по направление София- Плевен и София-Видин, където няма електрозахранване.

Работи се в посока да бъде осигурен транспорт на блокираните пътници. От БДЖ успокояват, че е направена организация да бъде доставена храна и вода на блокираните пътници.

Особено критично е положението на гара Мездра, където от 4.00 часа до момента не е влязъл или излязъл нито един влак в посока София, Варна или Видин. Много хора не са успели да отидат на работа, други са потърсили алтернативни методи. Причина е паднала контактна мрежа в района на Роман, Кумино, Зверино и Лакатник. Всички екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" са мобилизирани, за да се възстанови движението. Там където има снегонавявания екипите разчистват релсите на ръка. Това допълнително забавя процеса.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети