Улиците в Дупница са напълно проходими при зимни условия

DenNews.bg
06.02.2020
размер на текста:

Всички улици на територията на община Дупница са напълно проходими. Фирмата, ангажирана със зимното почистване е е започнала работа още снощи, като машините са работили до полунощ. Тази сутрин снегорините са излезли в 5 часа след подаден сигнал от Община Дупница.
"Първо се обработваха стръмните улици, след което главните и тези около училищата и детските градини. По някои от главните улици става по-трудно почистването заради паркирани на пътното платно автомобили, които затрудняват работата на машините. Поддържаме връзка с кметовете на селата, от където нямаме подадени сигнали за непроходимост. За главните улици всеки може да се убеди, че са дори до асфалт, тъй като се обработват с химически материали. Няма подадени сигнали в Община Дупница за бедстващи, а само сигнали за прекъсвания на електричеството в някои села. Община Дупница е ангажирана с почистването на автобусните спирки, централна градска част и тротоари. Работи се", обясни зам.-кметът Крум Милев.
Ангажимент на собствениците на търговски обекти, учреждения и на живущите е да почистят от сняг пред домовете и офисите си.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети