Дупничанка е арестувана в Кюстендил за притежание на метамфетамин

DenNews.bg
05.02.2020
размер на текста:

Вчера криминалисти от РУ Кюстендил са задържали 3-ма притежатели на наркотични вещества.
Задържаната 25-годишна дупничанка е била пътничка в проверен л.а. „Дачия“, от нея е иззето стъклено шише с течност, която при направения полеви наркотест е реагирала на метамфетамин. Бързо полицейско производство е започнато по случая, уведомен е дежурен прокурор.
По време на проведена специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, служители са установили 27-годишна водачка на л.а. „Ауди“ да управлява след употреба на наркотични вещества. Тестът е направен с техническо средство. При проверката в дамската й чанта са открити и иззети 31 г канабис, 10 г амфетамин, 5 г МДМА, последвало е претърсване в дома й, където са открити още 13 г канабис, 23 г амфетамин и 15 г МДМА. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. 27-годишната кюстендилка, която е попадала в полезрението на полицията и в друг случай, ще остане в полицейския арест 24 часа. Започнато е бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.
23-годишен кюстендилец е опитал да осуети полицейска проверка на ул. „Шейново“ в града – опитал да избяга, изхвърлил станиолова опаковка. Задържан е, съдържанието на станиоловата опаковка е амфетамин, установен с полеви наркотест. Задържаният е известен на полицията и с други противозаконни деяния, по случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети