Двама души са задържани в Сърбия за търговия с български паспорти

DenNews.bg
28.02.2020
размер на текста:

Двама души са задържани в Сърбия за търговия с български паспорти, предаде БГНЕС. Двамата са на възраст 62 и 41 години. Те бяха арестувани от Дирекцията за борба с корупцията към Министерството на вътрешните работи и прокуратурата в Ниш.
62-годишният Д.М. е бил посредник при получаването на българското гражданство за 50 души. От тях той е получил 1,5 милиона динари или около 13 043 евро. Със съдействието на 41-годишния М.Ж., който е работил в общината в Пирот, са издавали неверни удостоверения. За извършената услуга общинският служител е получил 2 500 евро. Двамата са задържани за 48 часа, след което ще бъдат предадени на прокуратурата.
Припомняме, че в края на октомври 2018 г. в България бе задържан председателят на Държавната агенция за българите в чужбина /ДАБЧ/ Петър Харалампиев, който бе издигнат на този пост от ВМРО. Той беше арестуван след разследване на корупционна схема за незаконно издаване на удостоверение за българско гражданство. Неговият случай се гледа от Специализирания наказателен съд.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети