И Окръжен съд остави на свобода бившия военен, държал в дома си взривни вещества

DenNews.bg
26.02.2020
размер на текста:

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил потвърди определението на Районен съд-Дупница, с което е взета мярка за неотклонение ,,Парична гаранция”, в размер на 200 лв. по отношение на Никола Паунов, който е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за държане на взривни вещества без съответното разрешително.

От страна на Окръжна прокуратура прокурор Бисер Любенов заяви в зала, че не поддържа протеста на Дупнишката прокуратура за вземане на мярка „Задържане под стража“, защото не са налице доказателства, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление. Той пледира за по-висок размер на мярката „Парична гаранция“, с оглед тежестта на обвинението.
Служебният защитник, адвокат Йонко Гергов пледира, че размера на паричната гаранция е адекватно определен от първоинстанционния съд, предвид финансовото и здравословно състояние на обвиняемия.
Съдът счете, че няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид неговата възраст и влошено здравословно състояние. Никола Паунов е неосъждан, има решение на ТЕЛК с 84% неработоспособност.
Бившият военен и бомбаджия в мините е привлечен кат обвиняем затова, че на 18 февруари т.г. в пристройка и дървен навес в двора на недвижимия имот, и в мазе на къща в Дупница, е държал електродетонатори, без да има за това надлежно разрешение.
Припомняме, че в барака собственост на 76-годишния пенсионер избухна пожар, при който складираните от него капсул-детонатори започнали да се взривяват.
Определението е окончателно и не подлежи и на обжалване и протест.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети