От този час на територията на област Кюстендил заработи Медицински съвет във връзка с коронавируса

DenNews.bg
26.02.2020
размер на текста:

Със заповед на областния управител на Кюстендил Виктор Янев бе създаден Областен медицински съвет. Това стана по време на днешното заседание, свикано спешно от областния управител Янев, в което се включиха представители на медицински и други институции от областта. То бе свикано след разпореждане до областните управители от председателя на Оперативния щаб за борба с коронавируса – генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, директор на ВМА.

По време на срещата директорът на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков запозна присъстващите с дадените вчера разпоредби от Министерство на здравеопазването в контекста на Коронавирус инфекцията.
Областният медицински съвет следва да организира прилагането на мерки за ограничаване на Коронавирус инфекция на територията на област Кюстендил. В Съвета влизат всички директори на болнични заведения в областта, представители на РЗИ и на други регионални институции, а председателстващ е областният управител Виктор Янев.

От днес Община Дупница също въвежда мерки за недопускане навлизането на заразата. Отменят се всички масови мероприятия, транспортните фирми спират пътуванията от и за Италия… Подробности очаквайте по-късно

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети