Детска градина "Калина" в Дупница първа призова да си стоят у дома деца, чиито родители са имали контакт с пристигнали вчера от Милано

DenNews.bg
25.02.2020
размер на текста:

 Молим родителите, които са имали контакт с пътниците от двата автобуса,пристигнали от Милано в Дупница ВЧЕРА, да не довеждат УТРЕ децата си в детската градина.

Този пост публрикува на страницана си във Фейсбук детска градина "Калина", която е най-голямата в община Дупница. 

Искренно се надявам родителите да се вслушат в призива.Иначе ще стане страшно.И да се надяваме,че и персонала ще бъде достаъчно съвестен и при контакт с тези пътници да си стоят в къщи, коментира един от родителите.

Изключително гневни коментари си навлечеТодор Петков - началник отдел "Култура, образование и младежки дейности". Той обяви, че подобно разпореждане и указания от община Дупница не били давани. Но от детска градина Калина му отговориха, че умоляват родителите и разчитат на тяхната отговорност и дисциплина:

"За здравето на децата, защо пък трябва да се чака РЗИ? Извинявам се, ама защо пък трябва да стане след дъжд качулка, като за всичко? Подкрепям призива на директора"

"А защо не дадете такива указания? Нима само от Общината не знаете какво става, и как идват пълните автобуси от Италия?!"

Разбира се, адекватната реакция на ръководството на детската градина бе адмирирана от родитерите. Ето част от коментарите:

Katia Georgieva: Браво на г-жа Хаджийска и целия колектив на ЦДГ" КАЛИНА" за точната и адекватна реакция( както винаги)!

Yoana Rancheva-Vaseva Адмирации???? за Директорката
Но при 14 дневен инкубационен период, с какво ще помогне този един ден. Дано всички тези прибрали се имат чувство за отговорност и не посещават обществени места, а си стоят вкъщи.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети