Нено Димов пак не убеди съда да го пусне от ареста

DenNews.bg
25.02.2020
размер на текста:

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста бившият министър на околната среда и водите Нено Димов. Съдът не прие възражението на защитата за промяна на мярката за неотклонение и така препотвърди определението на Специализирания съд отпреди седмица.
Съдът намери жалбата на защитата за неоснователна и не споделя възражението, че по делото не се извършват процесуално-следствени действия. По отношение на съществуващите опасности съдът подкрепя становището на Спецсъда, че Нено Димов може да извърши ново престъпление при промяна на мярката в по-лека. Опасност от укриване обаче няма. Определението на Апелативния специализиран съд е окончателно.
Защитата в лицето на адвокат Ина Лулчева настоя да бъде извършена проверка от съда защо Нено Димов присъства в залата, при положение че е изявил писмено желание да не се яви. Магистратите обаче не разглеждаха обжалването и счетоха, че не се накърняват правата на обвиняемия.
От прокуратурата настояха да не бъде изменяна настоящата мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Нено Димов с аргумент, че съществува опасност от извършване на престъпление и въздействие върху свидетели.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети