Хванаха дъщерята на Цар Киро с 2 кг херон

DenNews.bg
25.02.2020
размер на текста:

Дъщерята на Цар Киро е заловена с 2 килограма хероин, скрити в специално направен колан, стегнат около кръста й. Полицейската операция е проведена вчера пловдивски булевард. Заедно с дъщерята на Кирил Рашков е бил и негов 29-годишен племенник. Директорът на ОД на МВР Пловдив Йордан Рогачев обясни, че от месеци двамата са наблюдавани, така че проверката не е случайна. Полицията е изчакала 49-годишната Събка Рашкова да мине границата с Турция и да пренесе хероина, след което е спряна в Пловдив. Наркотикът е бил укрит в специално направен колан. Как гранична полиция и митничарите са допуснали толкова голямо количество да бъде пренесено, е друг въпрос, каза още Рогачев. Двамата близки роднини на цар Киро са в ареста за 24 часа, предстои прокуратурата да поиска задържане за 72 часа.
Припомняме, че Цар Киро се занимава с нелегално производство на алкохол, многократно съден и залавян с големи количества ментета. До 1989 г. получава 7 присъди с наказание от общо над 30 години затвор, а след 10 ноември 1989 г. е амнистиран и впоследствие са му налагани предимно административни наказания. Фамилията Рашкови стои зад безредиците в село Катуница през септември 2011 г., след които той бе задържан, осъден и прекарва в затвора над 2 години.
Безредиците в Катуница, избухнали след сбиване между българи и роми, взеха две жертви. 19-годишният Ангел Петров бе прегазен от микробус с хора на Рашков. По-късно в болница почина 16-годишното сърдечно болно момче, след като припадна по време на безредиците в селото.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети