Доброволчески отряди спират нов строеж на мигрантски лагер в Гърция

DenNews.bg
24.02.2020
размер на текста:

 Отряди от доброволци охраняват местата за строеж на нови мигрантски лагери в Гърция и са готови да блокират всякакъв достъп до островите, съобщи БНР. По нареждане на премиера Мицотакис днес започва строителство на нови мигрантски лагери на островите Лесбос, Хиос и Самос. Правителството не отстъпва и започва строеж на лагери за мигранти. Няма никакъв резултат от всички опити на правителството да се споразумее с жителите на гръцките острови за строеж на нови мигрантски лагери. Хората не вярват на обещанията на политиците и настояват незабавно да се изтеглят от островите всички бежанци и мигранти.

Местните жители оградиха с жива верига пътищата към терените за строителство - Лесбос, Хиос и Самос и са готови сами да охраняват местата. Доброволни цивилни отряди дежурят денонощно. Готови са да блокират пристанища и летища. Областният управител на Егейските острови, след като отказа да преговаря повече с правителството, заяви пред медиите: "Само Бог може да помогне в тази ситуация". По думите му жителите са готови на всичко, дори да застанат срещу силите на полицията.

Ситуацията с мигрантите на гръцките острови е извън контрол, споделят гърците и посочват факти за висока престъпност и незачитане на законите от страна на чужденците.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети