Второто най-голямо огнище на коронавирус е в Южна Корея

DenNews.bg
21.02.2020
размер на текста:

 Южна Корея съобщи за още 100 нови случая на коронавирус (Covid-19) - това е най-голямото огнище на заболяването извън Китай, информира ДПА.

Броят на заразените в страната достигна до 204, след като през нощта бяха отчетени нови 52 случая и други 48 през деня, потвърждават от Корейския център за контрол и превенция на заболяванията. Повечето от заразените са в град Тегу и провинция Кьонсан-Намдо, но също има случаи в столицата Сеул, централната югозападна провинция Чхунчхондо и остров Чеджу-до.

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин предупреди, че са пред "сериозна ситуация". Властите обещаха бързи мерки за превенция разпространяването на вируса. Ще бъдат създадени "специални зони за грижа".

Властите в Сеул забраниха митингите и спряха службите в някои църкви. От новите случаи 85 са свързани с местна църква.

В четвъртък Южна Корея обяви първи случай на починал от коронавирус.

В Китай са регистрирани нови 889 случая и 118 починали за 24 часа. Общият им брой достигна 75 465 заразени и 2236 починали. Днес в Италия бяха открити три нови случая на коронавирус. Те са в административния регион Ломбардия. 38-годишен мъж е в критично състояние в болница. Съпругата му и техен приятел също са се разболели. Така в страната станаха общо 6 случая.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети